Како ќе изгледа iPhone 13?

43

На интернет се појавија првите неофицијални информации за тоа би можел да изгледа новиот модел на iPhone. Според наводите, iPhone 13 ќе го задржи истиот дизајн како и актуелната 12-та генерација на телефони на Apple, но ќе биде за нијанса подебел.

Ширината и висината на телефоните ќе биде иста како и на актуелната генерација, но дебелината на телефонот ќе биде зголемена за 0,26 милиметри.

Се очекуваат промени и во дизајнот на камерите. Сите три објективи на Apple ќе бидат покриени со сафирно стакло, така што целиот систем на камери ќе биде визуелно дефиниран, пренесува 9to5Mac.

Претходно беше објавено и дека целата линија на iPhone 13 ќе има LiDAR скенери, а не само pro моделите, како што е сега случај.

Фото: Freepik