Канада ја одобри вакцината на Pfizer

11

Канада ја одобри вакцината на Pfizer и BioNTech и на тој начин стана трета земја, по Велика Британија и Бахреин, којашто ѝ даде зелено светло на вакцината против коронавирусот.

“Канаѓаните можат да бидат сигурни дека процесот бил строг и дека имаме ефикасен систем на контрола“, наведуваат од тамошното министерство за здравство.

Според најавите, за неколку дена по одобрувањето, жителите на Канада ќе можат д се вакцинираат.

Досега во Канада од Ковид-19 се заразени 435.000 лица, а починале скоро 13.000.

Фото: Freepik