Кои се десетте најмлади милијадери во светот

122

Некои од овие млади милијардери го наследиле своето богатство, а други ја имале среќата да основаат добар стартап. Според Investopedia, најмладата милијардерка во светот има само 22 години.

Еве кои три жени и седум мажи моментално важат за најмлади милијардери.

Alexandra Andresen

Возраст: 22 години

Вредност: 1,4 милијарди долари

Земја: Норвешка

Индустрија: Финансии

Katharina Andresen

Возраст: 23 години

Вредност: 1,4 милијарди долари

Земја: Норвешка
Индустрија: Финансии

Gustav Magnar Witzoe

Возсрат: 26 години

Вредност: 3 милијарди долари

Земја: Норвешка

Индустрија: Рибна

Еван Шпигел

Возраст: 28 години

Вредност: 2,2 милијарди долари

Земја: САД

Индустрија: ИТ

Лудвиг Теодор Браун 

Возраст: 28 години

Вредност: 1 милијарда долари

Земја: Германија

Индустрија: Хемиска

Џон Колисон

Возраст: 28 години

Вредност: 2,1милијарди долари
Земја: Ирска
Индустрија: ИТ

Патрик Колисон

Возраст: 30 години

Вредност: 2,1 милијарди долари

Земја: Ирска

Индустрија: ИТ

Боби Марфи

Возраст: 30 години

Вредност: 2,1 милијарди долари

Земја: САД

Индустрија: ИТ

Ванг Хан

Возраст: 30 години

Вредност: 856 милиони долари

Земја: Кина

Индустрија: Авиоиндустрија

Ева Марија Браун-Лудик 

Возраст: 31 година

Вредност: 1,3 милијарди долари

Земја: Германија

Индустрија: Хемиска

Фото: Pixabay