Колку квадратни метри може да се купат за милион долари во светските метрополи?

100

Според истражувањето на една од водечките глобални консалтинг компании за недвижности Knight Frank, бројот на квадратни метри што може да се купи за милион долари, пред се во премиум сегмент за недвижности, варира во градовите низ целиот свет.
Така, во Белград за оваа сума може да се купат 330 метри квадратни, 15 во Монако, 34 во Њујорк, нешто повеќе од 40 квадратни метри во Париз и Виена и околу 60 во Рим.

Монако -15 квадрати

Хонг Конг – 23 квадрати

Лондон – 31 квадрати

Њујорк – 34  квадрати

Сингапур -36 квадрати

Виена – 41 квадрати

Париз – 42 квадрати

Лос Анџелес – 44 квадрати

Сиднеј- 45 квадрати

Шангај – 50 квадрати

Токио – 58 квадрати

Рим – 64 квадрати

Берлин – 70 квадрати

Атина – 85 квадрати

Мајами – 85 квадрати

Мелбурн- 87 квадрати

Истанбул – 112 квадрати

Дубаи – 165 квадрати

Сао Паоло – 252 квадрати

Белград – 330 квадрати