Колку метри квадратни може да се купат за пет милиони долари низ светот?

7

Пет милиони долари не вредат исто насекаде во светот. Колку недвижен имот може да се купи за оваа сума, најмногу зависи од местоположбата. Бизнис инсајдер и Point2Homes објавија информации за тоа колку чини метар квадратен низ светот.

Видете колку метри квадратни може да се добијат со 5 милиони долари на разни места во светот:

Сан Франциско, САД – 3.426 м2

1

Лондон, Англија – 2.547 м2

2

Рим, Италија – 4.575 м2

3

Сурат Тани, Тајланд – 19.461 м2

4

Осло, Норвешка – 6.673 м2

5

Доха, Катар – 16.361 м2

6

Токио, Јапонија – 2.732 м2

7

Буенос Аирес, Аргентина – 12.918 м2

8

Париз, Франција – 2.691 м2

9a