Лондон: Во локален ресторан се служат “пластични“ риби и помфрит

7

Фото: Youtube

Организацијата Plastic Ocean и маркетинг агенцијата TBWA од Лондон служеа стара пластика во локален ресторан со цел да нагласат колку е алармантно нивото на загадување во океаните.

Кампањата го носи името #FutureFishandChips и има за цел да го смени ставот на луѓето кон пластиката за да ја намалат нејзината употреба.