Македонија доби одобрение за извоз на разладени производи од живина во ЕУ

2

Македонија од 28-ми јануари и официјално доби одобрение за извоз на производи од живина во Европската унија и за транзит во трети земји, јавува Миа.

Ќе може да се извезуваат само разладени производи (гради, копани,…), но не и преработки од живинско месо.

Агенцијата за храна наскоро очекува да добие одобрение за извоз и на преработки од живинско месо.