Над шест милиони прегледи за еден ден, новиот спот на Nike со моќна порака

916

Ако мислите дека редизајнираните реклами се здодевни, постои шанса дека најновата реклама на Nike наречена You can’t stop us (Вие не можете да нè спречите) целосно ќе ве разубеди.

Имено, оваа реклама беше составена целосно од архивски снимки, а како што пренесуваат американските медиуми, од 4.000 делови од одредени спортски настани, селектирани се 72, кои се комбинирани во 36 моменти на сплит екран, при што дејството на обете страни се спојува во едно.

Фасцинантната и детална монтажа испрати силна порака до публиката – за обединувачката моќ на спортот во време кога епидемијата на коронавирус влијае на сите социјални сегменти, особено спортот.

Оваа реклама за многу кратко време стана вирална и така за еден ден на YouTube ja  видоа над шест милиони луѓе.

Фото: YouTube Printscreen