Најголемите Ethereum китови го акумулираат овој нов алткоин

164

Новите статистички податоци покажуваат дека најбогатите Ethereum китови во историјата се фокусираат на проект за игра, чија вредност се зголеми овој месец.

Најновите податоци од WhaleStats ги откриваат тековните навики за трошење на 1.000 најголеми ETH адреси.

Овие портфолија покажуваат позитивни текови на Tether (USDT), проследени со водечката платформа за паметни договори Etherium.

WhaleStats потоа објави големи потоци на Gala (GALA), заснована на Ethereum алткоин за игра, кои се зголемија по неодамнешното котирање на Coinbase.

Најголемата поединечна трансакција на токенот беше купувањето на 9.999.911 GALA во вредност од околу 4 милиони долари од кит, познат како „Light“.

Во текот на изминатите 24 часа, податоците на WhaleStats покажуваат дека просечната куповна цена за Tether е 121.862 американски долари, просечната куповна сума за ETH е 54.745 американски долари, а просечната куповна цена на китовите на GALA е 47.886 долари.

Китовите, исто така, направија помали купувања на Wrapped Bitcoin (WBTC), што е поврзан со цената на BTC, како и на платформата за виртуелна реалност Decentraland (MANA) и на меме-монетата Dogelon Mars (ELON).

GALA е релативно нов проект во крипто -просторот, лансиран кон крајот на минатата година.

Тимот на Gala Games има за цел да изгради екосистем на игри базирани на блокчејн кои им овозможуваат на корисниците да заработуваат. До денес, пет игри се во развој, а играта „Town Star“ сега може да се игра во бета верзија.