Најлуксузните студентски интернати

14

Сите студенти не живеат по најмалку тројца во соба во студентските интернати. Постојат универзитетски згради во светот што личат на хотели. Во САД изградбата на студентски згради е добар бизнис. Понекогаш киријата за соба во студенски интернат може да биде околу 15.000 долари годишно.

Погледнете кои се најлуксузните студентски интернати во светот:

10. University of Pennsylvania – зграда Evo

d10(15)

9. Pomona College, Калифорнија

d9(13)

8. New York University – зграда Founders Hall

d8(16)

7. Yale University, Конектикат – зграда Welch Hall

d7(16)

6. University of Michigan – Комплекс North Quadrangle

d6(3)

5. Технички универзитет на Илиноис – зграда State Street Village

d5(19)

4. Boston University – зграда Student Village Phase

d4(20)

3. Massachusetts Institute of Technology – зграда The Sponge

d3(20)

2. University of Missouri – зграда The Domain

d2(20)

1. University of Central Florida, Орландо, Флорида – зграда NorthView

d1(22)