Најновите и најскапи Cartier часовници

37

Cartier е една од првите продавници за накит што креирала часовници. Луис Картие се смета за првиот креатор на часовници за на рака, бидејќи уште во 1904 година направил часовник за својот пријател. Од тогаш креаторската куќа континуирано ги ажурираа и воведува нови дизајни што го прават Cartier најпознат во светот. Погледнете ги најновите дизајни и најскапите часовници што се наоѓаат во продажба:

7. Pasha C: 6.150 долари

7

6. Baignoire: 45.200 долари

6

5. Santos-Dumont: 48.200 долари

5

4. Tortue: 52.500 долари

4

3. Ronde Louis Cartier: 55.000 долари

3

2. Ballon Bleu de Cartier: 61.500 долари

2

1. Tank Anglaise: 62.000 долари

1