Најпродаваните пива во светот последните 120 години

131

Пивото е алкохолен пијалок направен од квасец, хмел, јачмен и вода. Припаѓа на послабите алкохолни пијалоци, со 3 – 13 проценти алкохол. Тоа е еден од најстарите пијалоци што се користел во Египет. Денес го има низ целиот свет.

Heineken, Corona, Yanjing Beer, Budweiser, Guinness се дел од познатите пивски брендови, а во продолжение погледнете го видеото коешто покажува кои се најпродаваните пива од 1900 до 2020 година.

Фото: Pixabay