Најскапите бисери во светот

3

Природните бисери се реткост и затоа достигнуваат вртоглави цени. Но, и цените на вештачките бисери се многу високи и достигнуваат и до 139 милиони долари. Видете кои се најскапите бисери во светот:

5. Double Strand – 3,7 милиони долари

p5(33)

4. Pink – 4,7 милиони долари

p4(33)

3. Baroda – 7,1 милиони долари

p3(38)

2. La Peregrina – 11,8 милиони долари

p2(34)

1. Beauty of Ocean Pearl – 139 милиони долари

p1(37)