Најскапите елегантни црни фустани

38

Познат на сите жени, луксузниот црн фустан, создаден пред речиси сто години, одамна стана задолжителен дел од женската гардероба. Елегантниот црн фустан се појавува во 1920 година, благодарение на Coco Chanel и Jean Patou. Првичната цел на фустанот е да служи како масовна и елегантна облека за коктели и свечености, а денес цената може да биде од скромна до навистина сериозна. Видете ги најскапите елегантни црни фустани во историјата на модата:

7. Versace: 10.000 долари

9

6. Bob Mackie: 28.125 долари

Grecco_AcademyAwards88Cher_001

5. Christian Dior: 30.000 долари

7

4. Jean Louis: 60.000 долари

6

3. Фустанот на принцезата Дијана: 74.000 долари

5

2. Hubert de Givenchy: 923.187 долари

4

1. Coco Chanel: бесценет (оригиналниот прв луксузен црн фустан појавен на насловната страница на Vogue во 1926 година)

1