Најскапите лимузини во светот

15

Лимузината е најлуксузниот автомобил што може да се вози. Цената на еден ваков автомобил обично е помеѓу 100.000 и 300.000 долари. Тоа се лимузини во сериско производство. Ако сакате модел со подобрувања на својот дизајн, цената може да се зголеми уште повеќе. Лимузините во оваа листа се со цена над 1 милион долари.

Ова се 7 од најскапите лимузини во светот:

7. Mercedes-Benz S-600 Pullman: 1 милион долари

9

6. Maybach Landaulet: 1,4 милиони долари

7

5. The Beast: 3 милиони долари

5

4. Rolls Royce Phantom Limo: 3,8 милиони долари

4

3. The American Dream: 4 милиони долари

3

2. Batmobile: 4,2 милиони долари

2

1. Rolls Royce Silver Spur: 14 милиони долари

1