Непроменети цените на угостителските услуги во јануари

15

Цените на угостителските услуги во јануари оваа година, во споредба со декември 2014 година, останаа на исто ниво, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Споредено по групи на услуги, зголемување е забележано во групата Алкохолни пијалаци за 0,1%.

Цените на угостителските услуги во јануари 2015 година, во однос на истиот месец од претходната година, е зголемен за 0,2%.