Непроменети цените на угостителските услуги во октомври

1

Цените на угостителските услуги во октомври оваа година, во однос на истиот период лани, останаа на исто ниво, покажуваа податоците на Државниот завод за статистика.

Споредено по групи на услуги, зголемување е забележано во групата Безалкохолни пијалаци за 0,1%. Цените на угостителските услуги во октомври 2015 година, во однос на истиот месец од претходната година, е зголемен за 0,7%.

Кумулативно, цените на угостителските услуги за периодот јануари – октомври 2015 година, во однос на истиот период од минатата година, се зголемен за 0,4%, додека во однос на декември 2014 година е зголемен за 0,4%.