Од први март плаќања во Пошта со пониски провизии

43

Граѓаните од први март ќе можат своите сметки да ги плаќаат на шалтерите во Пошта, а договорот со Халкбанк се очекува да биде потпишан до крајот на годината, вели новиот директор на Македонска пошта, Јани Макрадули.

“Враќањето на репутацијата која порано ја имаше Пошта е приоритет кој го работиме. Средствата кои ги даде Владата ќе бидат насочени за исплата на платите. Обврска на банката е најдоцна за два месеци да започне, а јас верувам дека на први март следната година, граѓаните ќе можат да плаќаат, по најниска провизија“, изјави Макрадули.

Фото: Facebook