Од викендов зимско сметање на времето

38

Од викендот започнува зимското сметање на времето, па во недела во три часот по полноќ, се поместува часовникот за еден час наназад.

Зимското сметање на времето започнува на 25-ти октомври во три часот, а ќе трае сè последниот викенд во март. Тогаш ќе започне летното сметање на времето.

Фото: Freepik