Овие земји од пчели заработуваат милиони долари

65

Извозот на пчели минатата година во светот достигна ниво од 64 милиони долари, покажуваат податоците на World’s top exports.

Египет лани беше најголем извозник на пчели и од тоа заработи 17,5 милиони долари. Од 15-те најголеми извозници, меѓу првите пет беа и: Словачка (12,8 милиони долари), Белгија (10,1 милион долари), САД (7,2 милиони долари), Канада (3,9 милиони долари).

Од земјите во регионот, ја има само Турција со извоз од 1,4 милиони долари.

Фото: Freepik