Патики што ве насочуваат како туристички водич

3

patiki

Британската авиокомпанија easyJet креираше патики што ве водат во разгледување на дестинации како туристички водич. Системот за навигација функционира на тој начин што патиката, лева или десна, вибрира и означува на која страна треба да се сврти. Ако одберете погрешен пат, патиките ќе ве опоменат со зуење два пати. Патиките преку Bluetooth се поврзани со Google Maps. Тестирани се во Барселона.