Пазарната капитализација на Facebook надмина 1.000 милијарда долари

12

Пазарната капитализација на американската компанија Facebook за време на тргувањето во понеделникот во Њујорк надмина 1.000 милијарди долари, покажуваат податоците на американската берза Nasdaq.

Цената на акциите на Facebook во понеделникот порасна за 4,66%.

Порастот на цените на акциите е резултат на победите на Facebook во низа судски процеси против монопол деновиве.

Фото: Pixabay