По 200 години постоење, се затвора најстарата стоковна куќа во Америка

103

Lord & Taylor првата стоковна куќа основана во Соединетите држави и официјално престанува да работи, по скоро 200 години.  Компанија објави  дека преостанатите 38 продавници и портал ја објавиле продажбата пред затворањето, што претставува пресврт во однос на минатонеделната одлука за чување на продавници на 14 локации, пишува CNN.

Компанијата поднесе барање за банкрот на 2- ри август. Првично, беше објавено дека 19 продавници ќе бидат затворени, а неколку недели подоцна, тој број ќе се зголеми на 24. Сега, сите продавници ќе бидат затворени.

Компанијата, позната по врвни и екстравагантни производи е основана од двајца англиски имигранти во 1826 година во Менхетен.

Фото: Facebook