Почина претседателот на Управата на Подравка

116

Претседателот на Управата на хрватската прехранбена компанија, Подравка и претседател на хрватското здружение на работодавачи, Марин Пуцар, почина на 50-годишна возраст по тешко боледување, пренесуваат хрватските медиуми

Пуцар е роден во Задар, дипломирал економија во Загреб, а имал и диплома за менаџмент од Leeds Metropolitan University во Велика Британија.

Кариерата ја започнал како трговски патник во фирмата Гавриловиќ, а во Подравка е од 2001 година, додека на претседателската позиција дошол во 2017 година.

Фото: Podravka.hr