Почнува со работа модернизираната хидроелектрана Вруток

2

Почетокот на работата на модернизираната хидроелектрана Вруток денеска ќе го означи АД Електрани на Македонија.

Како што соопшти компанијата, станува збор за дел од проектот Ревитализација на хидроелектрани – втора фаза.