Постери на исчезнати глувчиња по улиците на Њујорк

4

g2Стаорците и глувците не се загрозени видови во Њујорк. Се смета дека ги има најмалку во ист број колку што има и луѓе, па дури можеби и пет пати повеќе. Компанијата d-CON која работи на нивно истребување, во соработка со агенцијата Havas Worldwide започна кампања и излепи постери на исчезнати глувчиња, ниско до земјата, на нивно ниво. Освен постерите, дел од интегрираната кампања се и кратките видеа, во кои фамилиите глувчиња се справуваат со хоророт – проголтани парчиња од производите на d-CON.

g1

g3

g4