Продажбата на алкохолни пијалоци до 21 часот

23

alcohol bottlesАлкохолните пијалоци во трговските објекти од вчера почнаа да се продаваат до 21 часот, наместо наместо до 19.

Ова продолжено време на продажба, според законските одредби, ќе важи до крајот на септември.

За непочитување на законското решение предвидени се санкции – забрана за вршење дејност и парична казна до 5.000 евра.