Прогласување на најдобрите пет бизнис плана за млади претприемачи

3

Во организација на Министерството за економија денеска се одржува третата манифестација за прогласување на најдобрите пет бизнис плана во рамки на Проектот – Организирање на бизнис натпревар Биди перспективен, започни свој бизнис, пишува Миа.

Манифестацијата има за цел поттикнување на претприемничкиот дух меѓу младите, преку подготовка на студентите и младите претприемачи за отпочнување на сопствен бизнис.

Пред присутните ќе се обрати министерот за економија Беким Незири, кој воедно и ќе ги додели ваучерите за најдобрите пет бизнис планови за 2015 година. На настанот ќе бидат и Велимир Стојковски, ректор  на Универзитетот Св.Кирил и Методиј – Скопје, Вулнет Амети, ректор на Државниот Универзитет во Тетово и Замир Дика, ректор на Универзитетот на Југоисточна Европа.