Инспиративна мисла од научник – добредојдена за овие времиња

75

Првата жена што стекна светска слава меѓу научниците и прва што два пати добила Нобелова награда, Марија Кири има оставено драгоцени инспиративни мисли, а за денес ја издвојуваме оваа:

“Од ништо во животот не треба да се плашите, само треба да разберете. Сега е време да разбереме подобро, за да се плашиме помалку“.

Фото: Pixabay