Стратегијата на големите инвеститори драстично се менува

50

Ставовите на долгогодишните инвеститори полека се менуваат. Според истражувањето спроведено од NYDIG (New York Digital Investment Group), секој петти инвеститор во голема мера поседува некаков вид дигитално средство (најчесто биткоин), а дури 80 % од нив би сакале да научат што е можно повеќе за нив.

Судејќи според резултатите од истражувањето, лудилото на криптовалутите што го зафати целиот свет ги фати финансиските советници неподготвени. Дури 82 % од испитаниците очекуваат нивните советници да го знаат пазарот со криптовалути, но само 21 % од нив добиле повратни информации.

Дека крипто-валутите се сè поизвесна, почеста и привлечна инвестиција за малите и големите играчи, сведочи и фактот дека дури 62% од инвеститорите би го замениле сегашниот советник со некој што многу подобро го познава пазарот за дигитални недвижнини.

Истражувањето е спроведено во јануари годинава на примерок од 2.082 инвеститори кои се пријавиле да користат финансиски консултантски услуги.

Што е NYDIG?

NYDIG или New York Digital Investment Group е компанија што се занимава со управување со “алтернативни“, како што сугерира името, дигитални средства. Компанијата е позната во крипто светот веќе некое време.

Фото: Pixabay