Тесла ја објави својата прва реклама – Погледнете што им кажаа на идните клиенти

74

Голем број луѓе слушнале за компанијата Тесла, голем американски производител на електрични автомобили, но сигурно не дознале за тоа преку рекламирање бидејќи компанијата на Маск категорично одбиваше да се рекламира сите овие години. Се чини дека сега се смени.

Рекламата најпрво се појави на Twitter, а за разлика од конкурентите, Tesla ја нагласи безбедноста на своите електрични автомобили.

Во промотивното видео, Tesla сака да ја нагласи грижата за безбедноста на своите идни клиенти и вели: „Ние сме единствениот производител на автомобили во светот кој има флота од повеќе од милион автомобили на патиштата, целосно управувани од перспектива на откривање.  Можеме да знаеме точно каде е седиштето на автомобилот, можеме да знаеме каде е воланот и знаеме кога воздушното перниче се активира до точната милисекунда. Сега имаме повеќе податоци од кога било досега. Можеме да ја разбереме вистинската изложеност и потоа можеме да ги дизајнираме нашите возила за таа изложеност“.

Фото: X printscreen