Цените на нафтата повторно во пад

13

Цените на нафта повторно паднаа под 43 долари поради новите ограничувања што се воведуваат заради пандемијата.

На лондонскиот пазар, цената на барел нафта е намалена за 70 центри и изнесува 42,62 долари. Во исто време, нафтата бележи пад и на американскиот пазар каде што се тргувала по 40,35 долари.

Некои европски земји повторно воведува полициски час и мерки за затворање за да се намали бројот на нови случаи од коронавирусот.

Фото: Freepik