(Видео) Претставен бункер за луѓе кои сакаат да живеат луксузно во случај на апокалипса

83

Швајцарската компанија Oppidum го претстави својот најнов градежен проект наречен L’Heritage кој се состои од градење бункери и е наменет за сите оние кои сакаат да живеат луксузно дури и во случај на апокалипса. Се работи за бункери за богати поединци чие богатство надминува 100 милиони долари.

Бункерот е дизајниран од францускиот архитект Марк Пригент, а опфаќа и до 1.000 квадратни метри простор кој е прилагоден на секојдневниот живот и деловните активности. Има сè, од спални, бањи и кујни до конференциски сали.

L’Heritage може да се прилагоди на индивидуалните потреби и, доколку е потребно, може да се инсталира внатрешна градина, спа центар со базен, галерија за приватна уметничка колекција, па дури и гаража за флота од десет луксузни возила.

Се разбира, безбедноста е на прво место. Бункерот е опремен со интегриран комплексен безбедносен систем кој би штител од потенцијални провалници.

Внатре во бункерот има и два системи за филтрирање на воздухот и индустриски генератори кои им овозможуваат на сите системи во бункерот да работат без никакви проблеми.