За 45,8% намалено производството на шумски производи

2

suma-pixabay

Фото: Pixabay

Вкупното производство на шумски производи во државните шуми во првото тримесечје од 2017 година, во однос на првото тримесечје од 2016 година, е намалено за 45,8%, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Зголемување на шумското производство е забележано кај другото обло дрво од иглолисни видови, додека намалување на шумското производство е забележано кај повеќето шумски производи.