За кои странски туристи има бесплатен ПЦР тест?

27

Владата го усвои Протоколот за обезбедување бесплатен ПЦР тест за туристи странски државјани со регулиран престој во земјата, којшто е предвиден како мерка од шестиот пакет за ревитализирање на економијата во услови на КОВИД-19.

Мерката предвидува бесплатни тестови за странските туристи во посета на нашата земја, а на кои им е потребен ПЦР тест за влез во земјата каде се враќаат.

Фото: Pexels