Задоволство за малкумина: Rolls – Royce

4

Rolls-Royce е кремот на културата на толку многу начини. Класични линии, високо-придвижуван мотор, луксузен дизајн и многу други работи со што овој произведувач на автомобили го ставаат во сопствена лига. Во 1884 година Хенри Ројс го започна својот механички и електричен бизнис. Неколку години подоцна, тој го разви својот прв автомобил кој беше дво-цилиндричен Royce 10.

Погледнете ги 10-те најскапи автомобили од најлускузниот бренд Rolls-Royce, што малкумина можат да си ги дозволат:

10. Phantom Coupe: 650.000 долари

10

9. Phantom: 670.000 долари

9

8. Phantom Hearse B12: 700.000 долари

8Rolls-Royce-Phantom-Hearse-1

7. Phantom Drophead Coupe: 720.000 долари

7

6. Phantom Mansory Conquistador:  1 милион долари

6

5. Phantom “Year of the Dragon edition”:  1,2 милиони долари

5

4. Ghost Fenice Milano: 3 милиони доалри

4

3. Hyperion Pininfarina:  6 милиони долари

3

2. Rolls-Royce 10hp: 8,3 милиони долари

2

1. Phantom Solid Gold: 8,5 милиони долари

1