Загреб добива уникатен coworking простор, четворица инвеститори вложуваат 4 милиони евра

102

На есен, Загреб ќе добие нов coworking простор – Wespa spaces, којшто е заеднички проект на неколку инвеститори кои планираат да вложат четири милиони евра во него и да создадат конкурентен coworking простор во регионот.

Основачите на компанијата Никола Перковиќ, Ловро Петраш, Филип Дувњак и Амир Бабовиќ се пријатели и колеги на повеќе проекти и доаѓаат од различни индустрии, од ИТ до управување со недвижнини, пишува Пословни дневник.

“Ние го дизајниравме просторот заснован на нашите сопствени искуства, каде што сè што е потребно за работа, одмор и игра на едно место, овозможува креативен и продуктивен работен ден. Просторот нуди многу можности да го поминете работниот ден подеднакво ефикасно преку целокупната употреба на кујни, зони за релаксација, ресторани, кафулиња, медиумски простории или дури и кино“, велат од Wespa spaces.

Wespa spaces, исто така, ќе нуди простор за настани, конференциска сала од 350 квадратни метри, покрај која има кино и мултимедијални простории и лоби за релаксација, кафуле и ресторан.

“Се надеваме дека ќе станеме сцена за креативни идеи што можат да го стават просторот во функција за деловни настани, настани и забава, како за членовите, така и за гости и партнери“, велат од Wespa spaces.

Фото: Facebook