Почетна Coworking

Coworking

Ако сакате да работите како фриленсер, мора да изградите врски со клиенти (потенцијални и постоечки).
Флексибилната работна локација е поважна од импресивна и лична канцеларија. Денес, coworking просторот е многу повеќе од “работилница“. Тоа е место каде треба да бидете ако сонувате за успех.
Доколку имате прашања поврзани со Вашиот бизнис или бизнис идеја, посетете го нашиот Office Hour на 10 април 2017 година (понеделник), од 12 до 14 часот, и бесплатно добијте правни, сметководствени или маркетинг совети.
Во coworking просторот честопати се одржуваат настани и менторски сесии, коишто може да бидат одлична можност за да научите, да добиете идеја, запознаете инвеститори...
Во рамките на бесплатниот месец се организирани различни настани, како бесплатен час со сметководител, правник, маркетер, панел дискусии, работа со бизнис ангели, раскажување успешни приказни, но и многу дружење - вечер за игри, малку готвење.
Посетете го coworking просторот и дознајте каква атмосфера владее. Доколку има голема бучава, побарајте посебен дел во просторот каде ќе бидете изолирани.
Оставете промотивни материјали во coworking просторот. Бележник или пенкало со вашето лого може да послужи како потсетник за можна соработка.
Ако се “заклучите“ во простор што повеќе не одговара на вашите потреби, тоа може да биде фрустрирачко за целиот тим. Затоа, земете ги предвид и вашите идни потреби при оценувањето на потенцијалниот простор.
Ваквиот простор, пред сè, го користат фриленсери, претприемачи, здруженија на граѓани, стартапи, деловни луѓе кои често патуваат, помали фирми или тимови.
Аплицирајте до 10-ти февруари! Акцелераторската програма, која трае 14 недели, на стартапите ќе им обезбеди работен простор, ментори, советници, многу настани, едукација, вмрежување, поддршка во развојот на производите или услугите.
Во октомври беше организирана тура во Берлин, а во Лондон првата станица беа Startupbootcamp, Rainmaking Loft, Launch 22 и Wayra, акцелераторот на Telefónica.
Целта на организирањето на оваа тура е со посета на најраздвижените старт-ап градови во Европа, претприемачите да добијат претстава за развојот на европскиот екосистем и како се успева на овие пазари.
Станува збор за професионална кујна којашто ги има минималните технички услови, потребни уреди, садови, заштитна облека, грижа за хигиена и нуди поддршка при огласување, дистрибуција и вмрежување.
Расте бројот на професии коишто не се врзуваат за канцелариски простор, туку имаат потреба само од интернет врска. Многу компании на тој начин заштедуваат на финансии, а вработените не мора да се изложуваат на патни трошоци.