Adidas во минус од 333 милиони евра

36

Германскиот производител на спортска опрема вториот квартал од годината го заврши со оперативна загуба од 333 милиони евра, јавува Ројтерс.

Во овој период Adidas евидентираше пад на загубата од 35% и се позиционираше на 3,5 милијарди евра. И покрај порастот на електронската трговија, сепак најголем пад на продажбата е регистриран во Европа (40%) и Северна Америка (38%).

Онлајн продажбата на производите на Adidas е зголемена за 93%. Од компанијата очекуваат оперативната добивка да се движи меѓу 600 и 700 милиони евра во третиот квартал.

Фото: Facebook