Агрокор доби кредит од 200 милиони евра од група банки

4

agrokor

Концернот Агрокор склучи договор со група банки за кредит во вредност од 200 милиони евра, со рок на враќање од 18 месеци, а неколку компании од концернот се гаранција за тој кредит, пишува порталот Лидер.

Договорот за кредит е склучен на 16-ти октомври, а Агрокор го потпиша со J.P. Morgan Securities PLC, Goldman Sachs International bank, Credit Suisse AG, London Branch и BNP Paribas Fortis SA NV.

Вкупниот износ на главнината на кредитот е 200 милиони евра, а кредитот е одобрен со краен рок на враќање од 18 месеци од денот на склучување на договорот.

Гаранцијата за овој кредит ја презедоа PIK Vinkovci и Jamnica, коишто се компании во рамки на Агрокор.