Блумберг ќе мора да ја продаде компанијата ако победи на избори

36

Компанијата Bloomberg, којашто на славниот американски политичар му донесе милијарди, би можела да “падне“ во рацете на друг сопственик, ако Мајкл Блумберг победи на претседателските избори во САД на 3 – ти ноеври 2020 година.

Неговата популарност сè повеќе расте, а со самоуверениот став сериозно ги раздрма сите кандидати, па дури и актуелниот претседател Доналд Трамп, пишува Bankar.

Проценките се дека Блумберг тежи 60 милијарди долари, а неговата политичка кариера е конфузна: најпрво беше демократ, па републиканец, па неутрален, за повторно да се врати во редовите на демократи.
Во актуелна анкета овој Американец доби 19% поддршка.

Фото:Facebook