Цените на бензините непроменети

2

Цените на бензините и дизелот во наредните две недели остануваат непроменети. Регулаторната комисија за енергетика одлучи да ја намали цената на Екстра лесното масло за домаќинство за половина денар и на мазутот за 0,11 денари.

Цената на Еуросупер БС-98 изнесува 79,50 денари, на Еуросупер БС-95 е 78 денари, а на Еуродизелот 66 денари.

Новата цена на Екстра лесното масло за домаќинство ќе биде 54,50 денари, а на мазутот 40 денари за килограм.