Донација на Жито Лукс во ПОУ Златан Сремец

6

zito

Како дел од кампањата „Храна подарена од срце“, специјално создадена и наменета за помош на установи каде се згрижени деца или граѓани од социјално ранливи категории, компанијата Жито Лукс донираше дел од своите производи и во ПОУ Златан Сремец.

Оваа кампања е уште една демонстрација на својата грижа за заедницата спроведена од страна на најголемиот производител на леб, Жито Лукс.

Кампањата „Храна подарена од срце“ се одвива во континуитет, при што компанијата избира различни институции и установи каде што помошта е најнеопходна.

Со ваквиот ангажман, Жито Лукс воедно придонесува за подигнување на јавната свест за потребата од вклучување на деловните субјекти во општествено хуманитарни активности