Србија бара заем од 850 милиони евра

28

Министерот за финансии и економија, Млаѓан Динкиќ, се сретна со потпретседателот на кинеската Ексим банка Лиу Лианг, од кој, во име на Владата на Србија, побара долгорочен кредит од 850 милиони евра, под мошне поволни услови за изградба на автопати во Србија.
Кредитот ќе биде искористен за изградба на автопатот Обреновац – Љиг на Коридорот 11 автопатот и Појате – Прељина (Морава Коридорот), која ќе се забрза изградбата на Белград – Чачак и стратешки триаголник на автопати во централна Србија, според податоците на Министерството за финансии.