Десет луѓе кои најмногу се збогатиле од криптовалутите

4

bitcoin-2007769_960_720Фото: Pixbay

Реномираниот американски весник Forbes ја објави листата на најбогати луѓе кои го стекнале своето богатство благодарение на тргувањето со виртуелни валути.

Според листата на Forbes еве кои се 10-те луѓе кои оваа година најмногу профитирале од криптовалутите:

  1. Крис Ларсен (57 години), ко-основач на Ripple – 8 милијарди долари
  2. Џозеф Лубин (53 години), ко-основач на Ethereum – 5 милијарди долари
  3. Чангпенг Зао (41 година), CEO на Binance – 2 милијарди долари
  4. Браќата Винклевос (36 години), основачи на Winklewoss Capital – 1 милијарда долари
  5. Метју Мелон (54 години), инвеститор – 1 милијарда долари
  6. Брајан Армстринг (35 години), CEO на Coinbase – 1 милијарда долари
  7. Метрју Росзак (45 години), основач на Tally Capital – 1 милијарда долари
  8. Антони Ди Лорио (43 години) , ко-основач на Ethereuma – 1 милијарда долари
  9. Брук Пјерс (37 години), претседател на Bitcoin Foundation – 1 милијарда долари
  10. Мајкл Новогратц (53 години), CEO на Galaxy Digital – 1 милијарда долари