IBM: Откажувањето не е опција

2

reklama

IBM ја раскажува приказната на Сајмон Виткрофт, тркач за кого откажувањето не е опција. Сајмон е слеп, а во трчањето му помага апликацијата Runkeeper. Апликацијата ја користи cloud computing технологијата на IBM за да ги процесира податоците коишто му помагаат да ја научи рутата и прецизно да го пресмета поминатото растојание.

Видеото е на агенцијата The Barbarian Group.