Јапонски ресторан за осамени – кадифените играчки како друштво

2

5

Дали ви се случува да седнете во ресторан сами и да држите книга во рака преправајќи се дека читате?

Јапонскиот ресторан Moomin Café има подобро решение како да уживате во вкусната храна, а да не се почувствувате дека сте осамени. На секоја маса во ресторанот има поставени кадифени играчки кои на осамените луѓе им прават друштво додека тие вечераат.

Франшизата на Moomin се базира на повеќе ликови од цртана серија за нилски коњи, па и пијалоците и храната се инспирирани од овие ликови.

Сега барем постојат два начини како да излезете на вечера и да јадете сами или да уживате во друштвото на овие јунаци.

2

3

4

mooninn