Јован Деспотовски разрешен од функцијата директор на ФИТР

133

Владата на синоќешна седница, донесе Одлука да го разреши Јован Деспотовски од функцијата, директор на Фондот за иновации и технолошки раџвој и тоа на негово барање.

Ова владата како одлука го донесе по давањето претходна согласност на Управниот одбор на Фондот за иновации и технолошки развој.

Инаку се работи за дипломиран економист, а на функцијата директор, Деспотовски дојде во 2017. година. Тој беше замена за Јасмина Поповска, која ја преводеше новоформираната државна институција од 2013 година.