Колку метри квадратни можат да се купат со еден милион долари во светот?

5

Кога зборуваме за луксузен имот, со еден милион долари можеби ќе купите доста помалку отколку што мислите. Особено во Монако! Според последниот извештај на консултантската компанија Knight Frank, најскапите луксузни имот во светот се наоѓаат во Монако. Таму за еден милион долари можете да купите само 15 метри квадратни. Во Кејп Таун, Јужна Африка, за еден милион долари можете да купите 14 пати повеќе.

Еве колку метри квадратни луксузен простор може да се купи со еден милион долари, според Knights Frank:

1. Монако – 15 метри квадратни

1

2. Хонг Конг – 20,6 метри квадратни

2

3. Лондон – 25,2 метри квадратни

3

4. Сингапур – 32,6 метри квадратни

4

5. Женева – 34,7 метри квадратни

5

6. Њујорк – 40,2 метри квадратни

6

7. Сиднеј – 41,2 метри квадратни

7

8. Париз – 43 метри квадратни

8

9. Москва – 46 метри квадратни

Moscow City - Augest 2009

10. Шангај – 52 метри квадратни

10