Креативни визит карти

12

Креативната визит карта може да ви помогне во бизнисот, затоа што првиот впечаток е многу важен. Визит картата е физички потсетник, но влијае и психолошки. Затоа во продолжение ви претставуваме неколку примероци на визит карти кои можеби ќе ве натераат да го подобрите дизајнот на вашата визитка:

Тренер по јога

Агенција: Marked for Trade

1

Ренде за сирење

Агенција: JWT, Бразил

2a

2b

Адвокат за развод

3a

3b

Стоматолог

Дизајн на Мајкл Хене и Ремо Каминада

4

Фризерско студио во Загреб

Дизајн на Игор Перкушиќ

5a

5b

5c

Јога центар

Агенција: Leo Burnett, Шангај, Кина

6

Рамки за слики

Агенција: Piko, Молдавија

7

Алатка за поправање велосипеди

Дизајн Rethink Канада

8a

8b

Кутии за транспорт

Агенција: Y&R, Бразил

9

Тренер за преживување (картичка од сушено месо)

Агенција: Rethink, Ванкувер, Канада

10